Yhä useammin saamme kuulla lakoista ja lomautuksista, irtisanomisista ja työelämän ”uudistuksista”.
Suurta tuohtumusta ja kuvotuksen tunnetta kokien luin Verkkouutisten viimeisimmän solvauksen liittyen JHL:n lakkoon. Jyri Häkämies kuvaili lakkoa ”kiusantekona”, ja Työtuomioistuin tuki tätä näkemystä tuomitsemalla JHL:n hyvityssakkoihin ”työrauhavelvollisuuden rikkomisesta”.

Ei liene epäselvää, millä kannalla Vasemmistoliitto ja tavallinen kansalainen on. Solidaarisuus kasvaa taloudellisen kriisin ravistellessa ihmisten luokkatietoisuutta hereille. Kuka todella harrastaakaan kiusantekoa?

’Elinkeinottelijain’ liitto’ ja ’Kokomusta’ kuuluisivat historiaan, ja nämä tahot tulisi lakkauttaa välittömästi. Toimintakielto yhteiskuntaa vastaan toimiville tahoille, kuten edellä mainitut, ei olisi lainkaan kohtuuton ajatus. Tämä on tietenkin vain minun näkemykseni. Trolli tämä ei ole. Näin todella koen nykytilanteen. EK ja Kokoomus eivät edistä yhteiskunnan hyvää. Demokratian varjolla kansakunnan näivettämistä ei tule sallia.

Tulevaisuus tulee näkemään palkkaorjuuden päättymisen tuotannon yhteisomistuksen kera. Tarrautuminen oligopoleja suojelevaan talousjärjestelmään on mielettömyyttä. Todelliset vapaamarkkinat häämöttävät vasta edessämme.

Lakot ovat enemmän kuin laillisia; ne ovat tuottavan luokan velvoite taistelussa taloudellisesta demokratiasta ja palkkaorjuuden päättämiseksi. Omistava luokka on kuin menneen ajan orjanomistajat. Käytännössä kaikki keskustelu työnantajatahon kanssa on hedelmätöntä ja tarjoaa aseita työtätekeviä vastaan. Me emme ole yhteistyökyvyttömiä, me emme ole vastuuntunnottomia tai työtä vieroksuvia. Meille kuuluvat työn tulokset, vain meitä varten tulee tuotannon toimia.

Milloin EK ja kumppanit vaativat ”kompromisseja”, he vaativat karanneita orjiaan takaisin plantaaseille.
Tämä on tuomittavaa. Mateleminen ei edistä yhteistä hyvää. Me ansaitsemme inhimmillisen tulevaisuuden.

Päättäkää palkkaorjuus, osoittakaamme solidaarisuutta lakoille, vaatikaamme oikeutta.