Lenin-museo on mielestäni ajaton , vilpitön huuto sydämestä, muistutus työväenluokalle sen asemasta porvarillisessa yhteiskuntajärjestelmässä ja asennekulttuurin puhdistavana tekijänä.

On säädytöntä puhua Leninin työstä yksinomaan nuhtelevasti, huolimatta että anarkistiset tahot eivät saaneetkaan mahdollisuutta osallistua yhteiskunnan murrokseen, ja työläisneuvostot nujerrettiin henkilökohtaisten visioiden tieltä.

Venäjän menestyksellinen nostaminen "nykyaikaan", urhoollisen ja rehellisen nuorison kasvattaminen, ja sosiaalisten että tieteellisten (ja urheilullisten, tottakai) saavutusten merkitys korostuu Leninin perinnössä.

Annan muutaman esimerkin saavutuksista, joihin Leninin sinnikäs työ oli vaikuttavana tekijänä.

Vain neljä merkittävää maata oli sallinut naisten oikeudet ennen Venäjän vallankumousta; Australia, Suomi, Norja ja Tanska. Kun Venäjällä 1917 julistettiin tasa-arvoiset oikeudet kaikille, pelättiin lännessä tämän aiheuttavan feministeissä entistä vallankumouksellisempia ajatuksia. Niinpä naisten oikeus äänestää sallittiin Englannissa ja Saksassa 1918 tälläisen uhan torjumiseksi.

Yhdysvallat seurasi verrattain pian perästä 1920, mutta aiemmin liberalismin esitaistelijana tunnettu Ranska salli tämän oikeuden vasta vuonna 1944.

Huolimatta, että Neuvostoliitossa ei edistetty "ihmiskasvoista sosialismia", Neuvostoliitosta lähtöisin olleet työläisten oikeudet levisivät kaikkialle maailmaan luoden "ihmiskasvoisen kapitalismin". Viiden päivän työviikko, työturvallisuus-säädökset, lomat...

Siirtomaiden oikeuksien edistäminen. Intian itsenäistyminen ja Afrikan maiden taistelu riistäjiään vastaan sai tukea Neuvostoliitolta. Motiiveista huolimatta, Neuvostoliitto korosti Leninistä lähtien jokaisen maan oikeuksia.

Avaruuskilpailu. Lapsellista puhetta on, että Yhdysvallat olisi yksin kuulennon ansiosta ylittänyt Neuvostoliiton saavutukset avaruuskilpailussa, puhumattakaan tieteen alalla. Sähkökamera, tv:n kehitys, keinoelimet, ensimmäinen satelliitti, ensimmäinen eläin, mies ja nainen avaruudessa... Tieteen taso oli korkea, ja länsi saa olla ylpeä ja kiitollinen tästä Neuvostoliitolle.

Murhenäytelmät, jotka lähes välittömästi seurasivat väärään suuntaan lähtenyttä neuvostovaltiota, eivät pyyhi pois niitä hyviä asioita, joiden pohjalta niin moni nykyinen "sivistysvaltio" on ponnistanut.

Lenin on liian merkityksellinen henkilö unohdettavaksi.

Usein korostettu imperialismin teoria, joka painottaa mm. taloudellisia riippuvuussuhteita, on vain yksi monista hänen esille tuomistaan edelleen ajankohtaisista aiheista.

Kiitoksia Lenin-museolle heidän tärkeästä työstään.

Punalippu korkealla!